Studio Antal - stoere producten met een goed verhaal

No-nonsense en stoer. Dat is hoe je de ontwerpen van Studio Antal het beste omschrijft. De getalenteerde designer Antal Ruhl houdt van minimalistisch. Combineer dat met het gebruik van pure en ruwe materialen zoals beton, hout, staal en koper, en je krijgt prachtige producten zonder poespas. Zondag 12 maart was het zijn product dat een plekje kreeg in het VTWonen tv-programma ‘Weer verliefd op je huis’.

Antal is altijd op zoek naar de balans tussen functionaliteit, esthetiek en een goed verhaal. Die verhalen vind je soms terug in het product zelf. Zijn geometrische kettingen vertellen met hun voorstelling zelf al het verhaal. Maar het zijn ook de gebruikte materialen, of de combinatie ervan, die een verhaal vertellen. Denk aan de combinatie van een lampje, gevonden op een markt in Oost-Berlijn, met een schildersezel van opa.

Antal is al zo’n jaar of vier bezig met productontwerp. Hij maakt de items veelal met de hand in zijn studio in Amsterdam-Noord. Alles in kleine series, zodat de koper verzekerd is van een uniek product. “De kracht van mijn producten ligt in hun eenvoud. Het is minimalistisch, zonder poespas. Daarbij gebruik ik veel ruwe materialen zoals beton, staal en koper.”

Voor het VTwonen programma ‘Weer verliefd op je huis’ viel het oog van de stylisten op de ‘Balanslamp’ van Studio Antal. Dit product paste perfect in het interieur dat ze onder handen namen. “De Balanslamp is eigenlijk een knipoog naar de kroonluchter. De stylisten konden die moderne twist wel waarderen.” Nieuwsgierig naar de aflevering? Bekijk ‘m hier.